Bársony László (Gyógymasszőr )

Bársony László2012-ben kezdtem komolyabban foglalkozni a masszázzsal.

Közben sikeres gyógymasszőr vizsgát tettem a Griff Szakközépiskola és Szakiskolában.

Később más kiegészítő masszázsfajtát is megismertem, tanultam.

 

-          Dorn terápia és Breuss masszázs

-          Thai talp és fejmasszázs

-          Méregtelenítő masszázs

-          Cellulitisz (narancsbőr) elleni masszázs

-          Alakformáló (zsírégető) masszázs

 

Dorn terápia

Kézzel végzett kíméletes korrekciós gerincterápia, amely a gerinc és a test ízületeinek a megfelelő helyzetbe visszaállításával éri el hatását, a megfelelő statikai, strukturális viszonyok helyreállítására irányul.
Betegségek megelőzésére és kezelésére használjuk a gerincterápiát, amellyel a mozgás szervrendszerére és a belső szervek működésére gyakorlunk hatást. Ízületi korrekciókat végzünk.
A kezelések közben és után a páciensnek megtanítjuk a terápia hatékonyságát fokozó önkorrekciós gyakorlatokat, a helyes testhelyzeteket és mozdulatokat.

 

Breuss-masszázs

A masszázs módszerének kidolgozója Rudolf Breuss természetgyógyász volt, aki a gerincproblémákkal küzdők állapotán szeretett volna javítani. Nevéhez fűződik ez a finom és energetikus hátmasszázs, mellyel a szervezet testi, lelki és energetikai blokádjainak hatékony feloldását érhetjük el.
Hatására a hátizomzat ellazul a gerincoszlop nyújtásával a porckorongok terhelése csökken. Az alkalmazott olaj és a masszázs fogásai segítségével segítjük a porckorongok regenerációját.

Thai talp és fejmasszázs

A Thai talp masszázs egy komplett talp, lábfej és lábszárkezelést jelent. Ennek időtartama az egy órát is meghaladhatja.

A hagyomány szerint kifejlesztője Buddha orvosának tartott Shivago Komarpai (Jivaka Kumar Bhacca), akit Thaiföldön a mai napig nagy tisztelet övez. Külön érdekessége a technikának, hogy alkalmaz a kéz mellett egy speciális eszközt, egy fa pálcát is.

A thai fejmasszázs elősegíti a relaxációt és az ellazulást.

Méregtelenítő masszázs

Speciális masszázs hatására a szervezetben lévő méreg és salakanyagok intenzívebben kiürülnek, és a szervezet védekezőképessége felerősödik. Nem orvosi nyirokmasszázs, hanem az egészséges emberek részére kifejlesztett megelőző célú wellness technika.

Alkalmazása minden egészséges ember számára prevenciós célból javasolt. Alakformáló, és cellulitisz kezelő technikák előtt bevezető kezelésként is ajánljuk.

Cellulitisz (narancsbőr) elleni masszázs

Részét képezi speciális krémekkel történő masszázstechnika, fóliával történő tekercselés. Ez a technika kevésbé fájdalmas, mint egyéb zsírtörő eljárások. A masszázs a zsírszövetek leépülését fokozza, rendszeres használata néhány héten belül simábbá teszi a bőrt. (15-20 kezelés) A vérbőséget okozó krém és a masszázs hatására megindul a gyorsabb salakanyag kiválasztás, amely segíti a zsírszövetek leépítését. Nagyon jól kiegészíti és támogatja a diétát és a különböző súlycsökkenést megcélzó sporttevékenységeket.

Alakformáló (zsírégető) masszázs

A masszázs során a fogyasztani kívánt testrészekbe (has, fenék, csípő, comb …) dörzsöljük a speciális krémet, majd különleges technikával, segédeszköz nélkül masszírozunk. A masszázs hatására felgyorsul az anyagcsere és kerületcsökkenést érünk el (10-15 kezelés). Nagyon jól támogatja a diétát és a különböző súlycsökkenést megcélzó sporttevékenységeket.

Szeretettel várok mindenkit egy masszázsra!